Vítek z Prčice
Komenského 21
257 91 Sedlec-Prčice
Nabídka denního a týdenního jídla
Denní nabídka : Sobota 14.12.2024 ,svátek: Lýdie
0,5 l | Polévka - Masový vývar se zeleninou a nudlemi | 79,-Kč-poloviční(jako jinde celá) od 56,-Kč |
0,5 l | Polévka- Zvěřinová gulášová | 79,-Kč-poloviční(jako jinde celá) od 56,-Kč |
200-600g | Hotové jídlo- Dančí medailonky s brusinkovou omáčkou, opečený brambor | 159-198-Kč-poloviční(jako jinde celá) od 112,-Kč |
200-600g | Hotové jídlo - Guláš Petra Voka , houskový knedlík | 159-198,-Kč-poloviční(jako jinde celá) od 112,-Kč |
200-600g | Hotové jídlo - Smažené filé z mořské štiky, šťouchaný brambor | 159-198,-Kč-poloviční(jako jinde celá) od 112,-Kč |
200-600g | Hotové jído- Pečené kachní stehno, červené zelí, bramborový knedlík | 159-198,-Kč-poloviční(jako jinde celá) od 112,-Kč |
200-600g | Hotové jídlo- | 159-198,-Kč-poloviční(jako jinde celá) od 112,-Kč |
200-600g | Hotové jídlo- | 159-198,-Kč-poloviční(jako jinde celá) od 112,-Kč |
200-600g | Hotové jídlo- | 159-198,-Kč-poloviční(jako jinde celá) od 112,-Kč |
200-600g | Hotové jídlo- | 159-198,-Kč-poloviční(jako jinde celá) od 112,-Kč |
Týdenní nabídka
Na počest Bohemia pána našeho, z bitevního pole vráceného+černá kuchyně 300-1000g nebo s kostí 600- 1400g
300-1400g |
| 388-698,-Kč |
300-1400g | Domácí poctivé uzené, chléb, okurka, hořčice | 388-698,-Kč |
300-1400g |
| 388-698,-Kč |
Jídla na objednávku a sebou z černé kuchyně:
Chléb žitno-pšeničný s pohankou,kmínem a Vítkovým pivem 1kg - 69,-a ochucená placka 0,15-0,2kg-39,-
Bramboráčky žitné 1kg -149,-
Uzené kuře 1kg - 179,- Uzené vepřové 1kg - 389,-Kč Uzená ryba 1kg - 398,-
K zakoupení na prodejně a nebo v pivovaru s sebou dle dní, kdy se peče a udí a do vyprodání. Ceny dle nabídky.
Když se šlechtic vrátil z bitevního pole živ a zdráv, skoro vždy se konalo hodování, kde se na hodovní stůl nosily i lahůdky z většiny dodnes klasických českých mas, převážně lovených nebo chovaných. Pokrmy se připravovaly v černé kuchyni, kterou zde v budoucnu také vybudujeme a která již omezeně je v provozu. Jídla nabízíme ze surovin, která dodnes klasickými českými zůstala a ta se hodila pánům erbu růže na hodovní stůl.