rozšířené vyhledávání
Vítek z Prčice s.r.o.
Království Růže

Památník, pivovar, hradní restaurace a muzeum

Vítek z Prčice

Hodovní nabídka

Hodovní nabídka pivovaru a restaurace Vítek z Prčice

Jídla s sebou z připravované černé kuchyně v týdenní nabídce

Nabídka je také v duchu rodu Vítkovců, co nejvíce soustředí místní, kvalitní suroviny a výrobky, které jsou používané už od středověku. Co nejvíce si je sami zpracovat, v dostatečném množství, aby host byl spokojený, neodešel hladový a za rozumnou cenu

Ceny jsou dle nabídky konečné včetně příloh a obloh. Suroviny a výrobky jako to bylo na jejich hradech se snažíme odebírat kvalitní, od českých - regionálních dodavatelů a většinu úprav připravujeme po domácím způsobu.

Stálá Hodovní nabídka může být změněna dle akcí a nebo i návštěvnosti, doporučujeme si nabídku případně ověřit. Budeme rádi za platbu hotově - milujeme fyzickou českou korunu a cizinec aspoň vidí, jak taky vypadá. Kartou od 200 Kč.

Jestli se Vám zdají porce veliké - nedivte se. Vítek z Prčice a jeho potomci - Vítkovci, jako první rod v zemi, se většinou zvedali od stolu pořádně přejedení. Snad jen Vilém z Rožmberka jedl střídmě a nepil alkohol, protože byl nemocný.

Oddávat se nemírnému pití a jídlu, dokud neklesnem.

Stůl Vítkovců byl jedním velikým, ale finančně náročným jídelním, nápojovým a doprovodným kulinářským koncertem, který musel nutně odrážet společenské postavení nejen prvního rodu v zemi, ale i jednoho z předních evropských rodů. Spokojenost hosta u této tabule mimo jiné také znamenala, že byl hostitelem ujeden a upit.

Snídaně, jak je známe dnes, nebyly. Tabule obsahovala až deset chodů a jedlo se i několik hodin, nožem, rukami a lžící. Vidlička přišla do Čech až za posledních Rožmberků. Oběd začínal o desáté a večeře kolem osmnácté hodiny. U tabule existoval přísný zasedací pořádek zase dle společenské hierarchie.

Vše řídil vrchní kuchmistr, který musel soustředit kuchyňský aparát, dodavatele, suroviny, výrobky a další v prvořadé kvalitě a množství a měl více starostí, než dnešní ředitel interhotelu. Když se šlechtic vrátil z bitevního pole živ a zdráv, skoro vždy se konalo hodování, kde se na hodovní stůl nosily i lahůdky z většiny dodnes typických českých mas, převážně lovených nebo chovaných. Pokrmy se připravovaly v černé kuchyni, kterou zde v budoucnu také vybudujeme.
Připravit jejich tabuli, to nabízíme v podsekci Oslavy, hodování, soutěže a Prohlídky a dárkové poukázky. Bližší informace telefonicky na 732 255 409 (do 22h) nebo osobně.

  • Vítkovské snídaně 300 - 400g - 198,- Kč
  • Předkrm 50 - 100g - 79,- Kč, Dezert 50 - 100g - 79,-Kč

Akce a oslavy, hodování, soutěže

  • jednotné jednodruhové - hotové jídlo 200g maso - 169,-Kč
  • jednotné vícedruhové - hotové jídlo 200g maso - 198 - 259 - 298 - 398 - 498,-Kč
  • Příprava akce, oslav, hodování, soutěží může být účtován dle dohody
  • a náročnosti příplatek
  • Příloha,obloha,omáčka dle hlavní nabídky
  • Kompletní jídla a počet na akci nutno nahlásit dopředu. Počet objednaných je zavazující
        Obložené talíře teplé a studené 1kg 498,- Kč

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Budoucí podoba Království růže

Sbírka na Památník Vítka z Prčice

Sbírka na Památník Vítka z Prčice

České speciality z hradní restaurace

Restaurace

Datum a čas

Dnes je pátek, 19. 4. 2024, 8:08:20
Zobrazit Instagram Zobrazit Instagram

Zobrazit Instagram

VÍTEK I. Z PRČICE, JEHOŽ ČTYŘI SYNOVÉ ZALOŽILI HLAVNÍ VĚTVE VÍTKOVCŮ

Z Krumlova (Vítek II. starší)
Z Rožmberka (Vítek III. mladší z Prčice)
Z Hradce (Jindřich z Hradce)
Z Landštejna a Třeboně (Vítek IV. z Klokot)