Piva na památku Vítkovců-nejpopulárnější nápoj

Pivo nefiltrované, kvasnicové přímo z ležáckých (zracích) tanků:

Plníme i do soudků 15l, 20l, 30, 50l s možností půjčení chlazení nebo pípy. Nutno objednávat předem. Dále plníme i do 2l PET lahví.

Na památku spodně kvašené:

restaurace a pivovarVítek z Prčice 8% české světlé – na čepu.

Lehká,hořká,se zlatou barvou na letní osvěžení,kde vynikají české chmely (19.století nebo 1169-1611 svrchně kvašené).

Vítek z Prčice 10% české světlé – zraje.

Naše desítka je poctivá, česká. Taková plně patří k našemu národu. Dobře chutná,je svěží,středně plná a nejde zároveň tolik do hlavy. Suroviny jsou stejné jako u klenotní 12%, jen v jiných poměrech a síle. Hořkost je jemnější a také má na nefiltrované pivo krásnou průhlednost (1842).

Vítek z Prčice 12% české světlé – na čepu.

Toto pivo je naším, českým klenotem. Díky kvalitnímu sladu má vysokou,plnou chuť,nádhernou zlatou barvu a bělounkou pěnu. Poctivými surovinami a vařením bylo dosaženo na nefiltrované pivo krásné čirosti. Hořkost je výraznější, která v ústech doznívá (1842).

Vítek z Prčice 12% české černé – zraje.

Kvalitní český slad s ječmenem dává vysokou, plnou chuť s nádhernou černou barvou, kontrastem bílé pěny a jemnou hořkostí. (19.století nebo 1169-1611 schvrchně kvašené).

Vítek z Prčice 13% bavorské polotmavé – zraje.

Je hutné, s jemným tmavým nádechem z aktivního bavorského sladu,který předal jemnou chuť a jako správné bavorské je i hořké (1842).

Vítek z Prčice 13% bavorské extra světlé – zraje.

Toto pivo má jemnou a na 13% osvěžující a také sytou chuť,takže plně vynikají slady a průhledná zlatá barva. Chmelení je voňavé,ale zase jako bavorské je i toto pivo mírně drsně hořké.Také se nazývá mnichovské světlé (1894).

Hradí pivovarVítek z Prčice 16% bavorský Bock světlé.

Kombinace tří kvalitních sladů vyzařuje sílu,plnost,sladko-hořkou chuť s nižším řízem pro zahřátí v chladnějších měsících (19.století nebo 1169-1611 svrchně kvašené).

Vítek z Prčice 13% vídeňské červené – zraje.

Pivo má jasně červenou barvu, lahodnou, jemnou a sytou chuť, díky speciálnímu aktivnímu sladu.Chmelení je lehounké, až vzdálené a nechává tím prostor pro vyniknutí špičkového sladu a po dopití příjemný pocit (1841).

Vítek z Prčice 13% vídeňské světlé – zraje.

Plná a jemná chuť,tmavě zlatá barva a lehké chmelení dává prostor pro vynikající sladovou chuť (1840).

Vítek z Prčice 11% žitné světlé.

Žito se používá k výrobě celozrnného pečiva.Proto je toto pivo chuti plné,až syté.Také je žitem zakalené.Chmel se stejně jako u pšenice nechává jen tak pro příchuť(1169-1611 schvrchně kvašené).

Na památku schvrchně kvašené:

Vítek z Prčice 12% české pšeničné hnědé.

Pivo je krásně hnědé, se zákalem a středním řízem.Je lehké,neutrální s jemnou hořkostí, kde vynikají slady a chlebnatá chuť(pivo vysoké šlechty 1169-1611).

Vítek z Prčice 12% bavorské pšeničné bílé – na čepu.

Pivo je zakalené,až bílé barvy, perlivé, osvěžující, s výraznou ovocnou vůní po banánech,málo hořké a chlebnaté chuti (pivo vysoké šlechty 1169-1611).

Vítek z Prčice 11% nakouřené světlé – zraje.

Pivo je jemné, neutrální, hořké, s příchutí po klobáskách (slad se sušil na otevřeném ohni 1169-1611).

Pro pestrost schvrchně kvašených:

Vítek z Prčice 12% Pale Ale světlé – na čepu.

Vítek z Prčice 14% Stout černé.

Případný zákal není na závadu.

Filtrované, pasterované, sudové, ale také v erbu růže:

Regent světlý 11%

Víno hodno Vítkovců:

Arcibiskupské zámecké sklepy Kroměříž a Zámecké sklepy Strážnice.

 


Připít si na Vítka z Prčice, opravdu si to on a jeho slavný rod zaslouží. Čechové buďte pyšní na svoji zem, která se jmenuje Čechy(Bohemia).

Jedny jsou Čechy, jeden je Vítek z Prčice, jeden je papež v Římě.