Kalendář pravidelných akcí

Mimo tyto pravidelné akce jsou pořádány ještě akce mimořádné, které jsou přímo v Aktualitách. Sledujte prosím naše stránky, facebook a plakáty. Děkujeme za návštěvu našich akcí.

AKTUÁLNÍ AKCE: Nejbližší akce Pojídání pivovarských prasat – info po novém roce. Zobrazit akci

Kalendář stálých akcí na rok 2019

Březen : IX. Pojídání pivovarských ryb a jehňat – konec února.

Český kapr na rozličné způsoby, klasicky i trochu jinak. Některé recepty,které připravujeme překvapí i co se z kapra dá připraviti: karbanátky s bylinkami, namíchaný syrový tataráček s topinkami, zkusíme i paštiku nebo prejt a přirozeně klasiku…
Je třeba snísti ryby, které dodává odběratel pivovarského mláta.

Duben : IX. Pojídání pivovarských prasat a jehňat – konec dubna.

Zase připravíme na tento víkend rozličné speciality hlavně z vepřového masa, ale letos i prvně jehněčí. Můžete se těšit jak na klasické pochoutky, tak i speciality. Játrová paštika, ovar s jablečným křenem, prejt, řízek, krkovice na pivu, vrabčák, ale i jehněčí se špenátem a skopové. Přirozeně zůstane v nabídce i pár jídel pro ty, co vepřové a skopové nemusí.                                                           

Květen: městská akce – pochod Praha-Prčice – kolem 17. května.

Červen: X. setkání Vítků na oslavě svátku sv. Víta – kolem 15. června. Odpoledne pro děti i dospělé v duchu středověku, nejvýznamnější svátek asi tak do 13.století.

V Sobotu od 13.hodin oslavíme svátek sv. Víta. Tradičně se můžete těšit na boje rytířů, jízdu se zvířaty(loni zde byli oslíci a pro veliký úspěch snad budou zase), lukostřelbu, středověká kuchyně-některá jídla byla z dnešního pohledu až moc zdravá a zase nebude chybět ani nejpopulárnější středověký nápoj-pivo…

Srpen: městská akce – Prčické posvícení – kolem 12. srpna.

Září: X. Popíjení burčáku – kolem 25. září.

Od pátku do neděle špičkový burčák za lidové ceny od našeho celoročního dvorního dodavatele ze Zámeckých sklepů Strážnice. Vypadá to letos na vynikající sklizeň. K tomu zase připravíme jídla, která se k popíjení burčáku hodí a to hlavně ryby a kuřecí: kuřecí steak po selsku, kapří tataráček, pstruha, a další včetně piva…

Listopad: X. Popíjení mladého svatomartinského – kolem 11. listopadu.
Jídelní lístek ke stažení

Od pátku do neděle popíjení mladého,kvalitního bílého,růžového a červeného vína. Přes letošní sucha se vínu paradoxně dařilo a je skvělá sklizeň. A co k tomuto svátku? Nejenom zase klasicky husa s knedlíkem a zelím, ale připravíme k vínu kuřecí a ryby…


Pořádání oslav, srazů, výročí, svateb, firemních akcí a dalších (více v sekci Oslavy, hodování, soutěže).

Na den našich nebo městských akcí  je speciální jídelní nabídka, takže klasický jídelní lístek v tyto dny neplatí. Čas trvání akcí může ještě ovlivnit vyprodání zásob.