Kalendář pravidelných akcí

Pojídání pivovarských ryb až v novém roce a u akce.

Mimo tyto pravidelné akce jsou pořádány ještě akce mimořádné, které jsou přímo v Aktualitách. Sledujte prosím naše stránky, facebook a plakáty. Děkujeme za návštěvu našich akcí.

Kalendář stálých akcí na rok 2018

Únor : VIII. Pojídání pivovarských ryb konec února.

Český kapr na rozličné způsoby, klasicky i trochu jinak. Některé recepty,které připravujeme překvapí i co se z kapra dá připraviti: karbanátky s bylinkami, namíchaný syrový tataráček s topinkami nebo klasika…
Je třeba snísti ryby, které dodává odběratel pivovarského mláta.

Duben : VIII. Pojídání pivovarských prasat konec dubna.

Celý rok přikrmujeme prasátka pivovarským mlátem, tak nadešel čas je sníst. Zase připravíme na tento víkend rozličné speciality hlavně z vepřového masa. Můžete se těšit jak na klasické pochoutky jako ovar s jablečným křenem,prejt,játra, tak i na rozmanitější řízek s česnekem,žebra na černém pivu a další.Přirozeně zůstane v nabídce i pár jídel pro ty, co vepřové nemusí.                                                           

Květen: městská akce – pochod Praha-Prčice třetí sobota v měsíci

Červen: IX.Oslava svátku sv. Víta sobota kolem 15.června..Odpoledne pro děti v duchu středověkých her, nejvýznamnější svátek asi tak do 13.století.

V Sobotu od 13.hodin oslavíme svátek sv. Víta. Tradičně se můžete těšit na boje rytířů, jízdu se zvířaty(loni zde byli oslíci a pro veliký úspěch snad budou zase), lukostřelbu, dětské soutěže a středověká kuchyně-některá jídla byla z dnešního pohledu až moc zdravá a zase nebude chybět ani nejpopulárnější středověký nápoj-pivo…

Srpen: městská akce – Prčické posvícení druhý víkend v srpnu.

Září: IX. Popíjení burčáku kolem 25.září.

Od pátku do neděle špičkový burčák za lidové ceny. Jen letos jarní mrazíky rozhodily moravskou sklizeň. Zase jako loni bude od našeho dvorního dodavatele a to ze  Zámeckých sklepů Strážnice. K tomu zase připravíme jídla, která se k popíjení burčáku hodí a to hlavně ryby a kuřecí: kuřecí steak po selsku, kapří tataráček, pstruha a další, reprodukovanou cimbálovku…

Listopad: IX. Popíjení mladého svatomartinského kolem 11.listopadu.

Od pátku do neděle popíjení mladého,kvalitního bílého,růžového a červeného vína. Jak to na jaře vypadalo s vínem všelijak, nakonec bude dobré. A co k tomuto svátku? Nejenom zase klasicky husa s knedlíkem a zelím, ale připravíme k vínu kuřecí a ryby. A rybu klasicky,ale i bez kostí filety a karbanátky. Pustíme znovu pro atmosféru reprocimbálovku…


Pořádání oslav, srazů, výročí, svateb, firemních akcí a dalších (více v sekci pořádání oslav).

Na den našich nebo městských akcí  je speciální jídelní nabídka, takže klasický jídelní lístek v tyto dny neplatí. Čas trvání akcí může ještě ovlivnit vyprodání zásob.